Koulussa ERIARVOISUUS NORMAALIA?

Torstai on toivoa täynnä, näinköhän? Koulu starttasi torstaina, me olimme saaneet vihdoin ajan lastenpsykiatriselle. Aivan hirvee matka sinne, sijaitsi Malmilla. Konalasta pääsi yhdellä bussilla tai 3 eri vaihdolla, HUOH! No niitähän meni TODELLA USEIN NOT! Olin kuvitellut, että yhdellä bussilla pääsee, ja menee n. 15min. NOT! 

Tarkasta etukäeen
Tarkasta etukäteen 
Tarkasta etukäteen

Katsoin kelloa, vittu 45min,  yhdellä bussilla. Noh myöhästytään 15min. Ei paha, soitan sinne. Juostaan pysäkille, bussi muuttanut reittiään, ei kulje samalta pysäkiltä enään VOI VITTU!

En pysty, jaksa, kestä enempään. Puhelin käteen ja taksille soittoa!

Pääsimme perille, voin sanoa, että en kokskaan ikinä ole ollut näin onnellinen. ME SAIMME ADD KYSELY PAPERIT HETI! HETI! Aivan sama onko se vai, ei me pääsimme paikkaan jossa todellakin tutkitaan.

Eilen kotonakin huomasin, merkittävän suuren edistyksen, mistä kehuin ja halasin poikaa. Allu astui tyttöni "terävän" pinnin päälle, Allu huusi: VOI JUMALAUTA PITÄÄKÖ TOTA PASKAA OLLA LATTIALLA."

Hän meni keittiöön, ja pian palasi:
 " Anteeksi että meni pata jumiin, mutta se osui tähän haavaan suoraan.
"Minä: 
" Hei huomasitko mitä teit juuri? Dude, sä just sanoitit sun tunteet!" Halit pusut, hiusten pörrötykset  ja kaikki ja jes jes jes hyvä!


Poika itse on ollut kuin aurinko. Tänään koitti ensimmäinen päivä, laitoin opettajalle psykan antamat ADHD/keskittymis  paperit menemään kansiossa. Laitoin Wilmaan asiasta viestiä, sekä ilmoitin "työmatkasta". Opettaja vastasi minulle ja kehui Allua, että poika oli kuulemma kävellyt suoraan hänen luokseen, antanut kansion, käyttäytynyt niin hyvin, ja saanut paljon aikaan, että kotonakin sai antaa kehuja. Mutta ne  VITUN VIIMEISET LAUSEET:

"22.8 retki. Mietitään yhdessä ensiviikon sujumisen perusteella, pystyykö Alex lähtemään mukaan."

VOI VITTU! Ei anneta mahdollisuutta, ei katsota, vaan OLETETAAN PAHINTA! =( Tottakkai tiedän, ja ymmärrän Alexin haasteet, mutta poika on AISTIYLIHERKKÄ, hän tuntee kyllä, että hänen odotetaan jo epäonnistuvan.  Vai olenko äitinä vain YLIHERKKÄ? En tiedä, tuli niin PAHAMIELI, että melkein itku tuli!

Alexila ollut paljon ongelmia koulussa tunteiden itsesäätelyn kanssa, opettajaa kohtaa haukkuu ja on aggressiivinen kun pata menee jumiin. Olenkin aina sanonut jos hän hermostuu, pysykää kaukana, ja antakaa hänen rauhoittua. Ymmärrän, että hän on ollut "vaikea ja haastava", mutta oletus pojan "huonosta käytöksestä", saa minut äitinä todella surulliseksi. Hän ei tee sitä tahalleen, hän ei halua käyttäytyä niin, eikö kukaan näe?



Poika sai uuden puhelimen, mikä on helpottanut arkea. Olen pyytänyt vuoden, että poika soittaa tai tekstaa kun pääsee, turhaan. Tänään puhelin soi 1h sen jälkeen kun hän oli päässyt.

"Anteeks, että en aiemmin soittanut. Olen päässyt mutta olin kaverin kanssa pokemoinelemassa."

OMG! HYVÄ JÄTKÄ!
Klo 16 puhelin soi taas, ja sovimme treffit, mistä haen hänet. Soitin hänelle, hän sanoi:

"Olen kaupassa, tuli hiukka nälkä. Ostin pasteijaa, ja mehua, ja äiti sulle ja mulle puoliksi Daimin
(mun lempi suklaa)"

ENNEN KUIN OLETATTE HÄNESTÄ PAHINTA, NÄHKÄÄ HÄNET. Hän on vaikea, rasittava, haastava, äkkipikainen, tempperamenttinen, tulistuva,

 mutta hän on myös

KILTTI, SYDÄMMELLINEN, SYMPAATTINEN, IHANA, HAUSKA, RAKAS, AJATTELEVAINEN

Hän on aistiyliherkkä, kiusattu (henkisesti ja fyysisesti) ja nyt tutkitaan, mitä muuta vielä. Mutta ainut mitä toivon, on, että hän on SAMANARVOINEN kuin muut. Toivon sydämeni pohjasta että koulussa on uusi käytäntö, jossa esim. 3x huonokäytös tarkoittaa KAIKILLE retken eväystä, eikä koske vain minun poikaani. Sillä tavalla mielestäni vahvistetaan jo muutenkin huonon itsetunnon omaavaa poikaa, omaksumaan "huonommuutensa", vaikka onkin vain erilainen, hiukan tempperamenttisempi ja haastavampi, mutta silti yksi ihanimmista ja sydämellisimmistä ihmisistä jonka tiedän!

Kommentit

  1. Tulipa paha mieli sun puolesta. Kyllä mulle samassa tilanteessa olisi tullut sellainen olo, että omaa lasta kohdellaan eriarvoisena. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, no toivotaan, että kun opettaja vastaa kyse on kaikkiin kohdistuneesta muutoksesta: huono käytös, ei retkelle. On kyllä edelleenkin tosi pahamieli. No pitää muistaa vaan zemppaa poikaa!

      Poista
  2. Tuttua. Pitäisi nähdä hyvä lapsessa, eikä aina olettaa pahinta. Onko poikasi erityis/pienluokalla? Ilmeisesti ei, koska opettaja suhtautuu noin. Minun tyttäreni on myös pienluokalla(ADD, tunteiden säätelypulmaa, jne) ja heillä on onneksi maailman kannustavin ja ihanin ope, joka aina menee positiivisen kautta. Erityislapsilla on jo valmiiksi huono itsetunto, sitä ei tarvitse vahvistaa, päinvastoin.

    VastaaPoista
  3. Normaalilla luokalla kiusaamistaustan vuoksi. Kaverit olivat sanoneet jos erkkaluokalle menee niin kukaan ei enää leiki hänen kanssaan. Kyllähän mä opeakin ymmärrän, mutta olettaa hyvän päivän jälkeen noin. Ja ilmoittaa ettei pakosti pääse mukaan on tökeröä!😭😭😭

    VastaaPoista
  4. Tollainen on ärsyttävää että ei osata kohdata ja oletetaan kaikkea. "Tahallista" Minulla on myös aistiyliherkkyyttä, mutismia ja ennen saatoin olla aggressiivinen, nykyään jos koen itseni "uhatuksi" tsemppiä!

    elamahiljaisuudessa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pojalla juurikin jos kokee esim. Jonkun asian epäoikeuden mukaisena saattaa räjähtää, tai liiallisista ärsykkeistä etc. On tosi inhottavaa, koska hän itsekkin on kysynyt useasti mikä mussa on vikana. Eli selkeästi tiedostaa, että toimiiväärin, mutta ei voi itsellensä mitään 😭😭 hän on hyvä poika, se pitäisi olla oletus, ei ett hän ryssii kohta taas. Kiitos kovasti 😍 ja zemppiä myös sulle! 😍

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit