PARAS KASVISKEITTO IKINÄ PIENELLÄ BUDJETILLA

Tänään tulee ihan erilainen postaus kuin ennen. Olen niin innoissani! Tosissaan olen taas jatkanut kasvisruokavaliota, tai ainakin melkein (edelleen menee kalat ja äyriäiset) Ainut ärsyttävä juttu on, etten keksi paljoa ruokia, varsinkaan pelkkää kasvisruokaa, sillä luin, että tonnikalaa mm. ei ole hyvä syödä päivittäin!

Ruokani ei ollut suuniteltu olemaan pieni budjettinen, mutta niin kävi. Halusin testata mitä tapahtuu, ja mitä tulee jos käytän pakastevihanneksia, enkä tuoreita. Ja ennen kuin lopetat lukemisen, niin :

Pakastekasvisten ravintoarvot ovat tuoreiden veroisia. Pakastekasvikset ovat ravintoarvoltaan aivan tuoreiden kasvisten veroisia. Ravintoaineet saattavat säilyä niissä tallella jopa paremmin kuin pitkään varastoiduissa, käsittelemättömissä kasviksissa, osoittaa Englannissa tehty tutkimus.
Koko  jutun voit lukea täältä

Kuva lainattu netistä, k-kaupan sivuilta

TARVIKKEET/RAHA

Puoli kg pottuja(oli kotona) 0.79€
3pss keittojuures vihanneksia 0,99€
Pakaste parsakaalia (oman maun mukaan)(oli kotona) 0,25€
1x mustapippurijuusto/mustapekka juusto 1,99€
Vettä
2x Kasvisliemikuutio/Kasvis Fondue
Ripaus suolaa (kotona)
5x valkosipulinkynsi 0,99€

Laita vettä hiukan kattilan pohjalle, pilko perunat 4 osaan, laita perunat kattilaan. Katso, että vesi peittää juuri ja juuri perunat, anna kiehua. Lisää keittojuurivihannekset, ja parsakaalit, anna sulaa niin, että nesteytyy lisää. Lisää kasvisliemet/fonduet. Mikäli tarvetta lisää vettä. Laita mustapippurijuusto. Anna muhia ja hämmentele kunnes perunat näyttävät pehmeiltä/valmiilta. Mikäli tarvetta lisää suola. Ota kattila liedeltä ja surruttele sauvasekoittimella muussiksi.

VALMIS BON APETIT!

5€ ja kattilasta syön varmasti monta päivää. En laskenut kasvislientä koska jos paketti maksaa alle 2€ ja paketissa on 8-10 riippuen en jaksanut alkaa jakamaan. Perunat myös yläkanttiin laskettu.

Itselläni tosissaan oli ruokana kasvisosekeittoa, ja lapsilla siskonmakkarakeittoa. Tämä on osoittautunut mielestäni myös hyväksi siinä mielessä, että molemmat lapset haluavat aina maistaa minun ruokaa. Tietty jos lohta ruokana, niin syömme kaiki, mutta pelkät kasvikset ovat lapsille HYI (paitsi kylmät vihannekset), mutta nykyään maistelevat, ja ottavatpa toisenkin maistiaisen välillä.


Kommentit

Suositut tekstit