YÖLLISET KAUHUKOHTAUKSET

Siis apua, meillä on uudenvuoden jälkeen lähes joka yö saatu KAUHUKOHTAUKSIA, tai siis tyttöni saa. Ensiksi luulin niitä normaaleiksi painajaisiksi, mutta eipäs olekkaan.
Viime yö vahvisti epäilyni, että pelkistä painanjaisista EI OLE kyse. Luin myös mitä kauhukohtaukset ovat:

Yöllinen kauhukohtaus on unenaikainen voimakas pelkotila, jonka aikana unessa oleva lapsi tai aikuinen voi huutaa tai itkeä kauhuissaan. Kauhukohtaukset eroavat painajaisunista siinä suhteessa, että lapsi ei herää kohtaukseen eikä hän aamulla herättyään muista kohtausta.
Yölliset kauhukohtaukset ovat suhteellisen harvinaisia ja ilmenevät yleensä 4–12-vuotiailla lapsilla, mutta niitä voi esiintyä joskus myös aikuisilla.
Yöllinen kauhukohtaus ilmenee iltayöstä syvän unen aikana. Kohtauksen aikana syvässä unessa oleva lapsi voi nousta istumaan, huutaa tai kirkua, potkia tai huitoa, hikoilla tai hengittää voimakkaasti, nousta sängystä ja kulkea ympäri huonetta. Häntä on vaikea herättää tai rauhoittaa, vaikka hänen silmänsä ovat auki. Kauhukohtaus kestää yleensä muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin.
Stressi, väsymys, univaje, ahdistuneisuus, kuume, outo paikka ja häly voivat lisätä kohtausten ilmenemistä. Migreeniin, aivovammoihin ja apneaan voi liittyä tavallista enemmän yöllisiä kauhukohtauksia. Lähisukulaisilla on keskimääräistä enemmän kauhukohtauksia.

Meinannut ite saada halvauksen kun tyttö saa näitä, olen myös miettinyt että mikä on erilailla, kotona nyt ei kyllä mikään ole samat rutiinit ja nukkuma-ajat. Normi tarha, toki oli mummilassa pidemmän ajan koska oli joulu ja meni viellä uudestaan uuden vuoden jälkeen ke-su. En usko, että voi olla siitäkään, että aika olisi pitkä, koska tyttöni on ollut viikkoja mökilläkin mummin kanssa, ilman mitään.
Keskustelin tarhassa, ja he sanoivat, että se on ihan normaalia, sekä keskustelin asiakkaani kanssa (lastentarhanopettaja), ja hän sanoi että jos on hyvä mieleikuvitus, se ruokkisi? No ainakin tytöllä on.
Pari esimerkkiä:

Tyttö itkuisesti juttelee, alkaa huutamaan minua (äiti), menen huoneeseen tytöllä on silmät auki, ja silitän, otan sylin, hän jäykistyy ja katsoo esim. seinään ja osoittaa kohtaa, ja kääntyy pois ja alkaa huutamaan kuin syötävä.

Yhden kerran hän itki hysteerisesti, kuinka hän on juuri korjannut lusikan ja nyt se on taas rikki ja osoittaa maahan.

Eilinen oli tähän mennessä PELOTTAVIN, tuli todella CREEPY OLO!

Tyttö höpötteli itkuisena, alkoi huutamaan äitiä. Menin huoneeseen otin tytön tapani mukaan syliin ja puhuin rauhoittavasti, tyttö katsoi kauhuissaan silmät auki minua, vartalo jäykistyen ja sanoi :
"Äiti minä tarvitsen..."
Minä silitin häntä ja rauhoitin, kun hänen silmät suurenivat, hän osoitti sormella maaahan ja alkoi tärisemään, ja hän alkoi itkemään. Simät olivat auki ja suurenivat, vartalo jäykistyi ja hän :
"hoki, minä tarvitsen, minä tarvitsen..."
Silitin häntä ja sanoin, koitin kysellä mitä, VASTAUS TULI AIVAN PUSKISTA:
"Jumalan."
Siinä sitten kaikkea paranormaaleja ohjelmia katsoneena, alkoi päässä ajatuukset lentämään. Tyttö itki ja jäykistyi kauhuissaan välillä. Nappasin tytön pois sängystä ja vein omaani, ja jatkoin rauhoittelua.
Tyttö jäykistyi ja kuin tuskissaan sanoi:
"Äiti"
Vastasin tietenkin:
"Niin kulta, äiti on tässä."
En tiedä miten selittää, hän katsoi suoraan minuun, ja tuntui kuulevan, mutta OLI AIVAN KAUHUISSAAN, aivan kun ei olisi nähnyt minua, hänen kätensä haparoivat ympäri kasvojani, hänen tuijottaessa SUORAAN SILMIINI (ja samalla kun ei olisi nähnyt minua), vartalo jäykistyi ja hän sopersi:
"Pitää Lentää"
Hän käpertyi eri asentoon, paijasin häntä, ja sanoin varovasti:
"Kulta"
Hän avasi silmät, ja tyttö oli taas paikalla. Tuijotteli hiljaa, halasin ja suukotin hyväksi yöksi, ja loppu yön tyttö nukkuikin viekussa. Tai no oikeastaan tyttö on nukkunut siitä asti kun  tuli takasin 2 viikkoa sitten. No onneksi perjantaina neuvola, voi siellä kysellä vielä tarkemmin.

Kommentit

  1. Siis todella pelottavaa tuollainen! Toivottavasti menisi ohi pian. :O

    VastaaPoista
  2. Joo toivotaa nyt kahtena päivänä ollaan oltu ilman kun heräyän pari tuntii nukahtamisen jälkee 👌👌 juttelin tytön tädin kanssa, niin kuulemma isänpuolella onkin tämmöistä! Mutta joo toivotaan että loppuu sen verran hulluja hommia 😬😬😬

    VastaaPoista
  3. Hei, itse kyseisestä tilasta kärsinyt ajoittain jo 20 vuotta. Tahdon siis kertoa oman näkemykseni, sillä tiedän kokemuksesta paljonkin asiasta. Tila on jonkin näköinen unen ja valveen välimaasto, josta on vaikea saada itseään hereille, vaikka välillä selvästi tiedän joutuneeni tähän tilaan. Pienenä sitä en tietenkään täysin samalla tavalla hoksannut, mutta muutaman ensimmäisen kerran jälkeen en niinkään kokenut asiaa pelottavana tms.. Tästä tilasta kärsivän saa herätettyä kun ihan vaan koskettaa toista. Ihmettelen suuresti, että miten on tytöllä vielä jatkunut toiseen sänkyyn kantamisen ja paijaamisen, sekä keskustelun jälkeen. Lisäksi lapsihan ihan niin kuin aikuinenkin, unisena helposti sanoo mitä sylki suuhun tuo, tai olisiko paremmin sanottu, mitä mieleen juolahtaa. Vaiko päivän jälkeen askarruttanut esim. Jumala...
    Jos kerran suvussa esiintyy, niin eikö sitten kannattaisi puhua tämän sukulaisen kanssa, keneltä "periytynyt" moinen pieni erilaisuus?
    Yleensä nämä tilat toistuvat jaksoittain, sillä sen ajattelu tutkitusti saa sitä aikaan. Joillain jopa asento, kuten "helpommin jos nukkuu selällään". Kauhukohtaukset on mielestäni erittäinkin liiioittelua :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit